Wanneer kan ik terecht?

Wanneer bij jou overspannenheid of burn-out is vastgesteld ,je je niet in je element voelt, uit balans bent , het-niet-meer-weet, vastloopt in je werk, loopbaan of relaties, gewoon niet lekker in je vel zit kan een coachingstraject jou wellicht goed helpen om jou je gevoel van vitaliteit, veerkracht, keuze en welbevinden terug te geven.

Dat knagende, uitputtende gevoel van stress of disbalans kan zich uiten in klachten als:

* vermoeidheid

* lusteloosheid

* slaapproblemen

* angst

* boosheid

* onzekerheid

* prikkelbaarheid

* somberheid

* gevoel er niet toe te doen

* onmacht

* lichamelijke klachten zoals spierpijn, hoofdpijn, spijsverteringsklachten

* huilbuien en emotionele uitbarstingen


Als je deze signalen en klachten langere tijd negeert is de kans groot dat je je steeds lustelozer, kleiner, verwijderd van jezelf en onzekerder gaat voelen en uiteindelijk vastloopt of burnout raakt.Je meldt je vervolgens bijvoorbeeld ziek bij je werkgever of stopt met je studie. De nadruk kan komen te liggen op een klacht die eigenlijk de werkelijke oorzaak van de disbalans verbloemt; de symptomen gaan dan op de voorgrond staan. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een fobie of depressie, terwijl de onderliggende pijn door oude patronen en belemmerende overtuigingen de disbalans veroorzaakt en aangepakt zou mogen worden.

Tijdens de natuurcoachingssessies ontrafelen we jouw situatie stap voor stap tot behapbare delen in de ontspannende ruimte van de natuur. Praktisch, down to earth maar diepgaand en doeltreffend.

Je zult je hierdoor sneller bewust worden van waar het echt om gaat, wat nodig is en in staat zijn dit te vertalen in acties die jou je vitaliteit zullen teruggeven.


Speciale aandachtsgebieden

Stress- en burnout

Introversie en hooggevoelgheid

Uiteraard kun je ook terecht als jouw vraag op een ander terrein ligt. In een vrijblijvende intake bepalen we samen of ik de juiste coach voor jou ben.


(door)verwijzing

Twijfel je of je met jouw klachten bij mij terecht kan? Neem ook dan gewoon vrijblijvend contact met me op. We kunnen dan in een verkennend gesprek helder krijgen of natuurcoaching een goede optie is. Mocht dit niet zo zijn, bijvoorbeeld als jouw klachten eerder therapeutische dan coachende begeleiding vragen dan beschik ik over een elevant en uitgebreid netwerk van (zorg)professionals waar ik je naar kan verwijzen.

Het kiezen van een coach of therapeut is heel persoonlijk, en een voorwaarde voor effectieve coaching is dat jij als coachee een klik hebt met mij en mijn werkwijze. Dit geldt ook andersom.

Ik zal je dan ook altijd eerlijk aangeven als coaching bij mij niet zinvol is of als ik denk dat een ander soort begeleiding of hulpverlening passender zou kunnen zijn.