De natuur als ideale Praktijkruimte


Natural Steps Coaching is gevestigd in Roosendaal, maar kent geen vaste praktijkruimte. De coaching vindt zoveel mogelijk buiten in de natuur plaats. Het coachen op o.a. stress en burnout doet Natural Steps Coaching niet voor niets in de vrije natuur. Hieronder kun je lezen waarom.

De naam van de praktijk bestaat uit drie woorden, die allemaal een achterliggende betekenis in zich hebben en daarmee mijn visie op coaching en werken in de natuur uitdrukken.


Natural: alles aan coaching door Natural Steps Coaching is natuurlijk, coaching vindt zoveel mogelijk in de natuur, of in een natuurlijke omgeving plaats, voor optimale afstemming met de onbegrensde rust en symboliek die de natuur biedt. Coaching op natuurlijke processen zoals rouw, herstel van burn-out en het opbouwen van algehele vitaliteit en veerkracht. Het coachproces vindt op een natuurlijke wijze plaats, geen druk of haast, maar verdieping creëren en vooral aangehaakt blijven, in beweging komen en jouw natuurlijke stappen zetten. Als de wind die een zaadje meevoert en op die plek laat landen waar het zaadje optimaal tot bloei kan komen. Organisch: van nature voortvloeiend uit de ontwikkeling. Daarbij gebruik ik professionele werkvormen in de natuur en een coachmodel voor een natuurlijke opbouw van het traject en om jou optimaal te kunnen ondersteunen in jouw natuurlijke groei.

Steps: coaching brengt jou van inzicht naar beweging: stappen zetten, in beweging komen, (op)klimmen, beslissingen nemen, veranderen, ontwikkelingen doormaken, acties ondernemen, groeien. Daarvoor gaan mensen doorgaans op zoek naar een coach. Het verlangen iets te veranderen in hun leven. Om daadwerkelijk in beweging te komen en die stappen te kunnen zetten is inzicht nodig,in wie jij bent in jouw situatie. Wat geloof jij, wat doe jij? Wat kan jij? Accepteer jij jezelf en jouw situatie? Welk gedrag zit jou in de weg? Welke overtuiging weerhoudt jou ervan om het leven te leven waar jij naar verlangt? Door te werken in de natuur en diens symboliek ontstaan deze inzichten vaak verrassend snel. De natuur spiegelt, ontspant en oordeelt niet waardoor je snel tot voelbare inzichten komt en stappen kunt zetten.

Coaching: het aanboren van jouw eigen veerkracht. Coaching is een unieke wijze van begeleiden van groeiprocessen van mensen. Het onderscheidt zich uitdrukkelijk van behandelen, o.a. doordat een coach geen diagnose stelt, geen medicijnen voorschrijft en jou niet voorschrijft wat je moet doen. Een coach is wel iemand die jou in beweging en tot inzicht brengt zodat je zelf in staat zult zijn om te doen (of laten) wat voor jou goed is. Een coach ‘loopt met je mee’ op jouw pad. Bij Natural Steps Coaching gebeurt dit letterlijk als we buiten coachen. Een coach stelt jou vragen, is nieuwsgierig naar jou en wat jij nodig hebt om in beweging te komen. Eigenlijk boort een coach in gesprek met jou jouw eigen (veer)kracht aan. Een coach en zijn cliënt werken samen, vanuit gelijkwaardigheid.

En zo vormt zich tijdens de coaching een totaalplaatje waarin jij de hoofdrol speelt en zelf de regie mag gaan nemen. In jouw tempo, vanuit jouw kracht.